16 Jun
16Jun

Plastične septičke jame za siguran odvod otpadnih voda

Plastične septičke jame su popularno rešenje za siguran odvod otpadnih voda u domaćinstvima i manjim poslovnim objektima. One se koriste za prečišćavanje otpadnih voda iz kuhinja, kupatila, wc-a i drugih delova objekta.

Vrste plasteničkih septičkih jama

Postoje dve vrste plasteničkih septičkih jama - dvokomorne i trokomorne. Dvokomorne jame su manje i pogodne su za manja domaćinstva, dok se trokomorne jame koriste za objekte sa više stanovnika ili poslovne objekte.


Kako se postavljaju plastične septičke jame

Plastične septičke jame se lako postavljaju na mestu gde je potrebno odvoditi otpadne vode. Prvo se iskopa rupa koja je nešto veća od dimenzija jame, zatim se na dno rupe postavlja sloj peska. Potom se postavlja septička jama i povezuje sa kućnim odvodom.

Kako se priključuju na mrežu Nakon što je septička jama postavljena na svoje mesto, potrebno ju je priključiti na kanalizacionu mrežu. To se obično radi pomoću cevi koje se spajaju na ulaz i izlaz jame.

Kako odrediti kapacitet plasteničkih septičkih jama

Kapacitet plastičnih septičkih jama zavisi od broja stanovnika ili korisnika objekta. Za manje domaćinstva se preporučuje kapacitet od 2-3m3, dok se za veće objekte preporučuje kapacitet od 5-10m3 ili više.Zaključak: Plastične septičke jame su praktično i pouzdano rešenje za odvod otpadnih voda. Sa različitim kapacitetima i mogućnostima priključivanja na kanalizacionu mrežu, plastične septičke jame mogu odgovarati potrebama svih korisnika.

Comments
* The email will not be published on the website.
I BUILT MY SITE FOR FREE USING